KOORINFO

Informatie over ons Koor en de Dirigent.

ONZE DIRIGENT

Rob Meijer


“Het is mijn vaste overtuiging, dat de taak van iedere koordirigent in eerste instantie is om koorzangers te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen. Graag wil ik mensen laten beleven wat zingen fysiek en mentaal met je doet. Ik wil hen de weg naar de zuiverheid van de klank wijzen en hen stap voor stap laten ervaren hoe boeiend het uit te voeren repertoire is. Zo zullen zangers meer presteren dan ze ooit van zichzelf hadden gedacht.”

Met ruim 30 jaar ervaring als beroepsmusicus, zanger en dirigent in vrijwel alle genres, het geven en volgen van vele concerten, workshops en cursussen heeft Rob Meijer een werkwijze ontwikkeld die individuele koorzangers en groepen in staat stelt op een zo efficiënt en stimulerend mogelijke wijze hun prestaties aanmerkelijk te verbeteren.
Kernpunten: luisteren naar de wensen van de koorzangers, oog hebben voor hun mogelijkheden en het gezamenlijk oplossen van hun onmogelijkheden.

Naast dirigent van Koninklijk Concertkoor Hosanna in Spakenburg, is Rob ook dirigent van COV Steenwijk, Haarlemmermeers Oratoriumkoor Excelsior in Nieuw Vennep, repetitor bij de Utrechtse Bachcantatediensten en artistiek leider van Stichting Eemland Muziekproject. Verder vervult hij regelmatig gastdirigentschappen en organiseert hij cursussen koor- en stemvorming.