Profiel Stefan Heinen - Koninklijk Concertkoor Hosanna

Koninklijk
Concertkoor
Hosanna
Bunschoten-Spakenburg
Koninklijk
Concertkoor
Hosanna
KC Hosanna
Ga naar de inhoud
Formulieren en brieven > Profielen musici
Organist Stefan Heinen is verbonden aan de Petrakerk in Bunschoten. Hij volgt lessen bij Hetty Koelewijn en heeft zich gespecialiseerd in orgel en drukwindharmonium. Zo heeft hij als bespeler van het drukwindharmonium de Petit Messe Solonelle van Rossini met verschillende koren uitgevoerd. Daarnaast heeft hij bij diverse cantates van J.S. Bach en werken van andere componisten de continuo begeleiding op klavecimbel en kistorgel verzorgt.
Hij is één van de organisatoren en organist van de vespers die sinds 2009 in de Hervormde kerk in Bunschoten worden gehouden. Bij deze vespers wordt in een liturgische setting muziek uitgevoerd in allerlei stijlen zoals bijvoorbeeld muziek van John Rutter, Gabriël Fauré, Max Reger, maar ook cantates van J.S. Bach.
Sinds mei 2000 is hij de vaste begeleider van de Gereformeerde Zangvereniging tot 's Heren glorie. Bij dit koor heeft hij orgelpartijen gespeeld van o.a. het Paasoratorium van Dirk Zwart en de Crusifixion van John Stainer.
In 2006 is hij aangesteld als repetitor bij het Koninklijk Concertkoor Hosanna in Spakenburg o.i.v. Eric Kotterink. Bij verschillende uitvoeringen met dit koor heeft hij zijn medewerking verleend door continuo-partijen te spelen, partijen bedoeld voor groot orgel, zoals die van het oratorium Paulus van Mendelssohn en de Cecilia mis van Gounod en de al hierboven genoemde Petit Messe Solonelle.
Hij is verder actief in allerlei overige projecten rondom zang en muziek waarbij hij samenwerkt met diverse koren, solisten en musici.
 

Contact

Janette Ruizendaal-Koelewijn
06-53622998
secretariaat.hosanna@gmail.com
Repetitie locatie

Muziekcentrum "De Samenklank"
Bikkersweg 86
3752WW Bunschoten-Spakenburg
Koorrepetities

Dinsdag    19.45-22.00 uur
Terug naar de inhoud