Koninklijk Concertkoor Hosanna

Koninklijk Concertkoor Hosanna

Ga naar de inhoud
Koor info > Dirigent
Eric Kotterink is geboren te Dronten, waar hij opgroeide in een muzikaal gezin.    
Op 15-jarige leeftijd ging hij hobo spelen en kreeg hij muziekles op de muziekschool te Kampen.
Toen hij 19 werd mocht hij op het conservatorium in Zwolle studeren bij H. Gouder de Bouregard. Na 3 jaar vervolgde hij zijn studie in Amsterdam aan het Sweelinck Conservatorium bij J. Spronk (hoboïst bij het Concertgebouworkest).
Al in zijn studietijd gaf hij recitals als jong talent. Tijdens zijn hobo­ studie studeerde hij ook directie bij Tilo Lehmann (voormalig dirigent van Hosanna). Deze studie rondde hij in 1996 af met een uitvoering van het Lobgesang van Mendelssohn. De uit­voering vond plaats in Bunschoten, want hij was inmiddels benoemd als dirigent van Hosanna. Na zijn studie rempla­ceerde hij in Het Gelders Orkest, het Orkest van het Oosten en andere professionele orkesten.
Ook was hij verbonden aan het Delta Ensemble (moderne muziek). Hij is nu werkzaam aan de muziekscholen in Nordhorn en Losser. Als dirigent is hij verbonden aan vier oratoriumverenigingen, nl. KC Hosanna in Bunschoten, ECOK in Enschede, Sursum Corda in Almelo en het Euregio Konzertgesellschaft Stadtlohn in Duitsland. Met deze koren heeft hij in korte tijd het grote oratoriumrepertoire leren kennen.In plaats van in een orkest te spelen dirigeert hij met de uitvoeringen van zijn koren diverse professionele orkesten, o.a. het Orkest van het Oosten, het Promenade Orkest, Philharmonia Amsterdam, de Kammerphilharmonie Dortmund, het Ratinger Bach Orchester en de Neue Philharmonie Westfalen.Koninklijk Concertkoor Hosanna
Terug naar de inhoud